Arie van Deursen (1931-2011) – Nederlands historicus

Arie van Deursen in 2002
Arie van Deursen in 2002 (CC BY-SA 4.0 - Nico Lettinck - wiki)

De Nederlandse historicus Arie Theodorus van Deursen is maandag 21 november 2011 op 80-jarige leeftijd in Oegstgeest overleden.

Bavianen en slijkgeuzen - A.Th. van Deursen
Bavianen en slijkgeuzen – A.Th. van Deursen
Prof. dr. A.Th. van Deursen behoorde tot de bekendere historici van Nederland. Hij publiceerde een groot aantal boeken en was gespecialiseerd in het Nederland van de zestiende en zeventiende eeuw. Aan de Vrije Universiteit Amsterdam was hij emeritus hoogleraar nieuwe geschiedenis.

Een maand voor zijn overlijden verscheen zijn laatste boek: In Katwijk is alles anders. Hierin beschreef hij hoe zijn woonplaats zich vanaf 1940 had ontwikkeld. In 1974 verscheen Bavianen en Slijkgeuzen, zijn eerste grote studie waarin hij uitgebreid in ging op de religieuze verhoudingen tijdens de Gouden Eeuw. Enkele andere bekende boeken van zijn hand zijn Mensen van klein vermogen, De last van veel geluk.

Selectie van boeken van A.Th. van Deursen

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: