//

Middeleeuwse vloer gevonden in hartje Brugge

Deel van de vloer (Foto: Vlaams ministerie van Onroerend Erfgoed)
Deel van de vloer (Foto: Vlaams ministerie van Onroerend Erfgoed)

In een pand in Brugge waar een supermarkt binnenkort een buurtwinkel opent, hebben archeologen deze week een unieke middeleeuwse vloer blootgelegd. Bij een proefonderzoek in augustus ontdekten de archeologen in een magazijn in Brugge goed bewaarde resten van vroegere bewoning en een stuk van de tegelvloer. Om de archeologische resten te vrijwaren, vond vorig week een opgraving plaats.

De archeologen legden een middeleeuwse vloer bloot. De tegelvloer dateert uit de veertiende of vijftiende eeuw en verkeert nog in goede staat. Volgens de archeologen is de kwaliteit van de gedecoreerde tegels daarnaast zeer hoog. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele:

“Meestal vinden we dergelijke tegels in kerken en abdijen, en niet in woningen. Wellicht hadden de bewoners een vrij hoge status. Verder onderzoek zal dit moeten uitwijzen.”

Het pand ligt binnen de archeologische zone van de historische stadskern van Brugge.

Bekijk meer over:

Archeologie, België, Nieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: