Dark
Light

Anne-Marie van Hout nieuwe directeur voor Museum Elburg

Auteur:
1 minuut leestijd

Museum Elburg heeft een nieuwe directeur: Anne-Marie van Hout. Het museum heeft dat maandag bekendgemaakt.

Anne-Marie van Hout – Foto: Museum Elburg
Anne-Marie van Hout – Foto: Museum Elburg
Van Hout volgt interim-directeur Bertus van der Heiden op, die de laatste twee jaar verantwoordelijk was voor de leiding. Het afgelopen half jaar gaf Van Hout al leiding aan het herinrichtingstraject van het museum. Ook was ze verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Het museumbestuur was zeer tevreden over de werkzaamheden van Van Hout en besloot haar daarom unaniem te vragen voor het directeurschap.

Museum Elburg wil de komende tijd gaan fungeren als gastheer voor Vesting Elburg, de bijbehorende kernen en het omliggende landschap. Na de herinrichting moet het museum een plek zijn waar bezoekers niet alleen de stad binnenkomen maar ook geïnformeerd worden over Elburg en haar interessantste plekken en geschiedenis.

Gerelateerd:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

×