Week van de koloniale geschiedenis

Anne-Marie van Hout nieuwe directeur voor Museum Elburg

Museum Elburg heeft een nieuwe directeur: Anne-Marie van Hout. Het museum heeft dat maandag bekendgemaakt.

Anne-Marie van Hout – Foto: Museum Elburg
Anne-Marie van Hout – Foto: Museum Elburg
Van Hout volgt interim-directeur Bertus van der Heiden op, die de laatste twee jaar verantwoordelijk was voor de leiding. Het afgelopen half jaar gaf Van Hout al leiding aan het herinrichtingstraject van het museum. Ook was ze verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Het museumbestuur was zeer tevreden over de werkzaamheden van Van Hout en besloot haar daarom unaniem te vragen voor het directeurschap.

Museum Elburg wil de komende tijd gaan fungeren als gastheer voor Vesting Elburg, de bijbehorende kernen en het omliggende landschap. Na de herinrichting moet het museum een plek zijn waar bezoekers niet alleen de stad binnenkomen maar ook geïnformeerd worden over Elburg en haar interessantste plekken en geschiedenis.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: