WOII-museum in Eusebiuskerk in Arnhem

Eusebiuskerk in Arnhem - Foto: CC

Eusebiuskerk in Arnhem – Foto: CC

In de Eusebiuskerk in Arnhem komt een museum dat volledig gewijd is aan de Slag om Arnhem. De kerk en het Airborne Museum in Oosterbeek hebben hierover een afspraak gemaakt.


De Eusebiuskerk dateert uit de vijftiende eeuw en liep zelf ook grote op tijdens de Slag om Arnhem. Na de Tweede Wereldoorlog werd de kerk hersteld en de 93 meter toren werd compleet herbouwd. De presentatie over de Slag om Arnhem wordt ingericht in deze kerktoren.

Vier verdiepingen

De Slag om Arnhem vond plaats van 17 tot 25 september 1944 en maakte onderdeel uit van Operatie Market Garden. De geallieerden probeerden de Rijnbrug tijdens de slag in handen te krijgen. Tijdens de gevechten kwam Arnhem zo zwaar onder vuur te liggen dat de inwoners geëvacueerd moesten worden. Voor veel mensen staat de Eusebiuskerk symbool voor de Slag om Arnhem en de evacuatie.

De tentoonstelling komt in vier verdiepingen van de kerktoren. Het Airborne Museum heeft veel materiaal over de Slag om Arnhem. Het museum is gevestigd in de villa Hartenstein die tijdens de slag als het hoofdkwartier van de geallieerden diende en trekt ongeveer honderdduizend bezoekers per jaar.

- advertentie -
Rijksmuseum Amsterdam - Restauratie en vernieuwing van een nationaal monument
Koningin Beatrix wordt door Wim Pijbes rondgeleid door…
Bouwterrein waar het incident zich voordeed - Foto:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: