Zussen verkopen aquarel van Adolf Hitler

In Neurenberg wordt later deze maand een aquarel van de hand van Adolf Hitler geveild. Het werk heeft als titel Das alte Rathaus en dateert uit 1914 of 1915. Dat melden Duitse media.

Het werkje is eigendom van twee zussen uit Hessen. Ze kregen het in bezit via hun opa, die het aquarel in 1916 voor 350 Duitse Mark bij een galerie in München kocht. De originele nota is bewaard gebleven. De nieuwe eigenaar van het aquarel krijgt die er straks gratis bij.

Volgens Duitse media kan het werk enkele tienduizenden euro’s opbrengen. Er kan geboden worden vanaf 4500 euro. In Neurenberg zijn al vaker aquarellen van Hitler verkocht. Het hoogste bedrag dat voor een aquarel van de dictator neergelegd werd is tot nu toe 28.000 euro.

De zussen die het aquarel te koop aanbieden, hebben aangegeven tien procent van de opbrengst te schenken aan een fonds voor gehandicapte kinderen.

Kunstschilder

Hitler was begin vorige eeuw vastbesloten kunstschilder te worden. Hij werd echter twee keer afgewezen door de kunstacademie in Wenen. In de periode voor de Eerste Wereldoorlog verdiende hij onder meer de kost door beschilderde ansichtkaarten te verkopen aan toeristen. Hoeveel werken Hitler tussen 1909 en 1945 precies maakte is niet bekend.

 • Meer over Adolf Hitler
  De gemeente Nijmegen bood vorig jaar het oude fabriekspand De Vasim aan als vestigingsplaats van het nieuwe museum
  De provincie Gelderland wil de Stichting Vrijheidsmuseum WO2 financieel te hulp te…
  Michail Gorbatsjov in 2010 - cc
  Michail Gorbatsjov, de laatste president van de Sovjet-Unie, is zondag in Berlijn
 • - advertentie-


  Historiek heeft een gratis mobiele app  Geschiedenis zoeken


  Gerelateerde uitgaven:  Yuri Visser

  About Yuri Visser

  view all posts

  Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisser  Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

  Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

  Download de app via de volgende links: