Dark
Light

4300 jaar oude piramide ontdekt in Egypte

Auteur:
1 minuut leestijd
4300 jaar oude piramide ontdekt in Egypte

4300 jaar oude piramide ontdekt in EgypteEgyptoloog en secretaris-generaal van de Supreme Council of Antiquities Zahi Hawass meldt dat archeologen in Egypte een tot nu toe onbekende piramide hebben ontdekt.

Het gaat om een piramide van ongeveer 4300 jaar oud in de woestijn bj Sakkara. Hawass meldt dat de piramide vijf meter hoog is en waarschijnlijk gebouwd is voor koningin Seshseshet, de moeder van koning Teti, de eerste koning van de zesde dynastie.

Archeologen zijn van plan de piramide binnen twee weken te betreden. Hawass vermoedt echter dat er weinig waardevols in de piramide zal worden gevonden. Hij denkt dat de meeste voorwerpen inmiddels al door dieven zijn gestolen.

Hawass tegenover Reuters: “De enige koningin wiens piramide nog niet gevonden was is die van koningin Seshseshet. Daarom ben ik er vrij zeker van dat dit haar piramide is”. De Egyptoloog heeft laten weten dat het de 118e piramide is die archeologen hebben ontdekt.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×