Week van de koloniale geschiedenis

Bastiaan Ragas speelt Willem-Alexander

Kroonprins Willem-Alexander – Foto: RVD
Acteur Bastiaan Ragas vertolt de rol van Willem-Alexander in de nieuwe televisieserie Beatrix, Oranje onder vuur. De VPRO heeft dat woensdag belendgemaakt.

Eerder werd al bekend dat actrice Willeke van Ammelrooy de rol van Beatrix gaat spelen. De nieuwe vierdelige serie gaat over het leven van de koningin en bestrijkt de periode vanaf haar Leidse studententijd. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de verschillende crises die binnen het vorstenhuis hebben gespeeld.De 39-jarige Bastiaan Ragas gaat dus de rol van kroonprins Willem-Alexander spelen. Een bijzondere rol voor de acteur want zijn in 2007 overleden broer Roef speelde eerder ook de rol van Willem-Alexander. Dit in de met een Gouden Kalf bekroonde serie De Kroon. Ragas:

- advertentie -

Deze prachtige rol heeft voor mij persoonlijk een bijzondere meerwaarde

De acteur vindt de rol van Willem-Alexander erg interessant om te mogen spelen:

Het leven en lotsbepaling van onze kroonprins leent zich natuurlijk geweldig voor een dramaserie, waardoor het een prachtige rol is om te mogen spelen. Het vraagt van Willem Alexander een enorm offer om je leven zo te laten bepalen door tradities, politiek bestel en historische gebeurtenissen.

Het scenario van de nieuwe serie wordt geschreven door Tomas Ross. Eerder schreef hij al het scenario voor de serie Bernhard, Schavuit van Oranje. Het is de bedoeling dat de serie over Beatrix in januari 2012 wordt uitgezonden op Nederland 1.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: