Dark
Light

Bastiaan Ragas speelt Willem-Alexander

1 minuut leestijd

Kroonprins Willem-Alexander – Foto: RVD
Acteur Bastiaan Ragas vertolt de rol van Willem-Alexander in de nieuwe televisieserie Beatrix, Oranje onder vuur. De VPRO heeft dat woensdag belendgemaakt.

Eerder werd al bekend dat actrice Willeke van Ammelrooy de rol van Beatrix gaat spelen. De nieuwe vierdelige serie gaat over het leven van de koningin en bestrijkt de periode vanaf haar Leidse studententijd. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de verschillende crises die binnen het vorstenhuis hebben gespeeld.

De 39-jarige Bastiaan Ragas gaat dus de rol van kroonprins Willem-Alexander spelen. Een bijzondere rol voor de acteur want zijn in 2007 overleden broer Roef speelde eerder ook de rol van Willem-Alexander. Dit in de met een Gouden Kalf bekroonde serie De Kroon. Ragas:

“Deze prachtige rol heeft voor mij persoonlijk een bijzondere meerwaarde.”

De acteur vindt de rol van Willem-Alexander erg interessant om te mogen spelen:

“Het leven en lotsbepaling van onze kroonprins leent zich natuurlijk geweldig voor een dramaserie, waardoor het een prachtige rol is om te mogen spelen. Het vraagt van Willem Alexander een enorm offer om je leven zo te laten bepalen door tradities, politiek bestel en historische gebeurtenissen.”

Het scenario van de nieuwe serie wordt geschreven door Tomas Ross. Eerder schreef hij al het scenario voor de serie Bernhard, Schavuit van Oranje. Het is de bedoeling dat de serie over Beatrix in januari 2012 wordt uitgezonden op Nederland 1.

×