Dark
Light

Croquet en pluimbal in historische kostuums

1 minuut leestijd

Croquetspel – Winslow Homer, 1864
Op de zogenaamde Klosbaan van Paleis Het Loo worden zaterdag 15 september demonstraties croquet en pluimbal gegeven door de Gegoede Burgervereniging Het Salet 1795-1815.

Leden van de vereniging dragen tijdens de demonstratie nauwkeurig nagemaakte historische kostuums en accessoires. De Klosbaan bevindt zich in de tuinen van Het Loo, grenzend aan de Balzaal.

De Gegoede BurgerverenigingHet Salet beeldt het leven uit van de gegoede burgerij uit de periode 1795-1815 in Nederland. Door uitgebreide studie is veel kennis vergaard over Het Salet, de ontvangstruimte in landhuizen of stadswoningen, waar gasten in de achttiende en negentiende eeuw kennis met elkaar maakten. De meeste deftig-burgerlijke families hadden een druk sociaal leven en er waren legio aanleidingen om bij elkaar op bezoek te gaan. De vele visites, literaire middagen, thé-dansants en soirées vonden plaats in Het Salet. De mannen hadden daarnaast hun activiteiten buiten als handelaar, koopman of politicus en bezochten de herensociëteit. In deze gegoede klasse waren buitenspelen als pluimbal en croquet (uit te spreken als: krokee) erg populair.

De demonstraties croquet en pluimbal worden zaterdag 15 september gegeven vanaf 14:00 uur.

×