Drents Museum organiseert prikkelarme rondleidingen

Hal van het Drents Museum
Hal van het Drents Museum (CC BY-SA 3.0 - China Crisis - wiki)

Omdat museumbezoek vanwege de aanwezigheid van de vele prikkels (geluiden, felle lampen en drukte) niet vanzelfsprekend is, breidt het Drents Museum in Assen zijn speciale programma’s op maat uit met een prikkelarm museumbezoek. “Zo kunnen bezoekers die hooggevoelig zijn ook genieten van een bezoek aan het museum”, aldus het museum.

Tijdens het prikkelarme museumbezoek laat het Drents Museum slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Ook wordt de verlichting in het gebouw gedimd. Bevat een tentoonstelling geluiden, dan worden die uitgezet. Ook is er een speciale ruimte gecreëerd waar bezoekers tot rust kunnen komen en biedt het museum oordoppen aan. Op deze manier moet een rustige omgeving ontstaan waarin bezoekers het museum met zo min mogelijk omgevingsprikkels kunnen beleven.

Aanvankelijk wilde het museum in het eerste weekend van 2021 van start gaan met de prikkelarme openstellingen. Vanwege de coronacrisis ging dat echter niet door. Museumbezoek was immers helemaal niet mogelijk. De eerste prikkelarme openstelling staat nu gepland op zondag 4 april. Men kan dan in alle rust de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder bezoeken.

Bekijk meer over:

Museumnieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: