Eerste Wereldoorlog in Amsterdam

Eerste Wereldoorlog in Amsterdam
Eerste Wereldoorlog in Amsterdam

Eerste Wereldoorlog in Amsterdam
Eerste Wereldoorlog in Amsterdam
Stadsarchief Amsterdam heeft een speciale themapagina gemaakt over de invloed van de Eerste Wereldoorlog op Amsterdam.


Op de speciale pagina zijn vijftig verhalen te vinden die samen een beeld geven van de oorlogstijd in Amsterdam. De verhalen worden verteld aan de hand van zes thema’s: het dagelijkse leven, sociale ontwikkelingen, culturele veranderingen, de Belgische vluchtelingen, militaire aspecten en de Grote Oorlog gezien vanuit Nederland.

Speciale aandacht is er voor de tienduizenden Belgische vluchtelingen die vanaf augustus 1914 naar Amsterdam kwamen. Verscheidene facetten komen aan bod: de aankomst in Amsterdam, de opvang door particulieren, de opvangloodsen in het havengebied. Aangevuld met persoonlijke verhalen en unieke archiefstukken. De Archiefbank van het Stadsarchief bevat tevens een speciale digitale index waarmee de namen van 19.000 Belgische vluchtelingen te doorzoeken zijn.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: