Enorme schat gevonden in hindoetempel

1 minuut leestijd

In de tempel zijn onder meer robijnen gevonden
In een hindoetempel in het zuiden van India is een enorme schat gevonden. De vondst werd gedaan nadat de overheid het beheer had gekregen over het tempelcomplex. Dat meldt de BBC op basis van een verklaring van de Indiase overheid.

In geheime ondergrondse kamers zijn onder meer gouden kronen en ongeveer 536 kilo aan gouden munten uit de achttiende eeuw gevonden. Verder werden in de kamers waardevolle stenen, waaronder diamanten, smaragden en robijnen, aangetroffen. Volgens niet officiƫle



verklaringen zou de schat een waarde vertegenwoordigen van zeker 500 miljard roepies. Omgerekend is dit circa 7,6 miljard euro. Het vaststellen van de waarde van alle goederen is echter nog in volle gang.

De aan de god Vishnu gewijde tempel bevindt zich in Kerala, een deelstaat in het zuidwesten van India. De tempel werd in de zestiende eeuw gebouwd in opdracht van heersers van het toenmalige koninkrijk Travancore. Volgens lokale legenden zouden de koningen van deze dynastie grote schatten in de dikke muren van de tempel hebben verborgen.

Enige tijd nadat India onafhankelijk was geworden (1947) ging Travancore samen met de havenstad Cochin en werd de Indiase staat Travancore-Cochin gevormd. Uit deze staat en een klein deel van Madras werd in 1956 de Indiase deelstaat Kerala gevormd.

De tempel werd de laatste decennia beheerd door een trust van nazaten en erfgenamen van de Travancore-dynastie. Het Indiase Hooggerechtshof bepaalde onlangs echter dat deze trust het beheer van de tempel over moest dragen aan de deelstaatregering. Na deze overdracht werd er een panel van zeven experts samengesteld. Het panel kreeg de opdracht het tempelcomplex in kaart te brengen en stuitte bij hun onderzoek op de enorme schat.

Gezien de omvang zal het naar verwachting enkele weken duren voordat de waarde van de schat echt duidelijk is.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Reageer

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 54.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
0
Reageren?x
×