Dark
Light

Frans echtpaar vindt goudschat in kelder

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto van een willekeurige Louis d’Or – wiki
Een Frans echtpaar deed onlangs een bijzondere vondst. Onder de vloer van hun kelder vonden ze een pot met daarin 34 gouden munten. De muntschat is volgens een Franse muntexpert ongeveer honderdduizend euro waard.

De vondst werd gedaan in Millau, een plaats in het Franse departement Aveyron. Het Franse echtpaar stuitte op de pot met munten tijdens werkzaamheden aan de riolering. De pot bevond zich op ongeveer een halve meter onder de grond. De gevonden munten dateren van voor de Franse Revolutie. De oudste munt komt uit 1595. Mogelijk heeft een vermogend persoon de munten tijdens de revolutie van 1789 onder de grond verborgen.

Onder de munten bevindt zich ook een in goede staat verkerende louis d’or uit 1640. Volgens de de muntexpert die de goudschat heeft onderzocht is deze munt tenminste 6500 euro waard. De goedkoopste munt in de pot levert volgens hem minimaal duizend euro op.

Het Franse echtpaar wil anoniem blijven. Wat er met de goudschat gaat gebeuren is nog niet duidelijk. De expert die de munten taxeerde heeft aangeboden de munten te kopen om ze vervolgens te veilen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.818 actieve abonnees)

"Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief."

Meer informatie

Ook interessant

Zelfde rubriek

×