Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Historische munten

Artikelen over historische munten. Van berichten over veilingen van zeldzame oude munten tot achtergrondverhalen over historisch munten. Interessant: Overzicht van Romeinse munten ...of: Nostalgie: bankbiljetten uit het guldentijdperk Boek: Munten & Munten Verzamelen
Koning Willem-Alexander met baard op de Woudagemaal-herdenkingsmunt

Koning mét baard op herdenkingsmunt Woudagemaal

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer heeft de Koninklijke Nederlandse Munt een herdenkingsmunt uitgebracht. Hoewel het officieel vooral draait om het jubilerende erfgoed, trekt het portret koning Willem-Alexander misschien nog wel meer de aandacht.
D-Mark uit 1967 (wiki)

D-Mark & Ostmark

De Duitse Mark, ook wel D-Mark of Reichsmark genoemd, was van 1948 tot 1999 het betaalmiddel in de westelijke bezettingszones van Duitsland, die het jaar erop, vanaf 23 mei 1949, de Bondsrepubliek Duitsland (BRD) heetten. In Oost-Duitsland, de DDR, was tot 1990 de Ostmark in gebruik. In 1999 werd in het inmiddels herenigde Duitsland de euro ingevoerd.
Aantal van de gevonden munten in de Sint Walburgiskerk (Gemeente Zutphen)

Grote muntvondst in Sint Walburgiskerk in Zutphen

Tijdens archeologisch onderzoek in de Sint Walburgiskerk in Zutphen zijn 250 munten uit de periode 1400-1830 gevonden. Ruim 150 munten zijn van zilver en dateren uit de periode 1450-1550. De munten verkeren volgens de gemeente Zutphen in uitstekende staat. Na de verbouwing worden ze tentoongesteld in de kerk en daarna mogelijk in de Musea Zutphen.
Romeinse muntschat met verschillende soorten Romeinse munten (Gemeente Den Haag)

Romeinse munten

De Romeinen hadden een eigen monetair systeem, met allerlei verschillende munten: gouden, zilveren en bronzen. Een overzicht van Romeinse munten.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.299 actieve abonnees

"Ruim 48.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief."

Meld u ook aan

Volg ons: