Koning mét baard op herdenkingsmunt Woudagemaal

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer heeft de Koninklijke Nederlandse Munt een herdenkingsmunt uitgebracht. Hoewel het officieel vooral draait om het jubilerende erfgoed, trekt het portret koning Willem-Alexander misschien nog wel meer de aandacht.

Bijna 200.000 euro voor gouden VOC-munt

Het gaat om een afslag in goud van een Westfriese dukaton, ook wel bekend als een zilveren rijder vanwege de ridder te paard op de keerzijde. Doorgaans zijn deze munten van zilver.

D-Mark & Ostmark

De Duitse Mark, ook wel D-Mark of Reichsmark genoemd, was van 1948 tot 1999 het betaalmiddel in de westelijke bezettingszones van Duitsland, die het jaar erop, vanaf 23 mei 1949, de Bondsrepubliek Duitsland (BRD) heetten. In Oost-Duitsland, de DDR, was tot 1990 de Ostmark in gebruik. In 1999 werd in

Grote muntvondst in Sint Walburgiskerk in Zutphen

Tijdens archeologisch onderzoek in de Sint Walburgiskerk in Zutphen zijn 250 munten uit de periode 1400-1830 gevonden. Ruim 150 munten zijn van zilver en dateren uit de periode 1450-1550. De munten verkeren volgens de gemeente Zutphen in uitstekende staat. Na de verbouwing worden ze tentoongesteld in de kerk en daarna

Romeinse munten

De Romeinen hadden een eigen monetair systeem, met allerlei verschillende munten: gouden, zilveren en bronzen. Een overzicht van Romeinse munten.

België slaat toch Waterloo-munten

Op de herdenkingsmunt van 2,50 euro is het monument van Waterloo te zien en een afbeelding van de positie van de Franse en geallieerde troepen tijdens de veldslag.

Miljoenen voor een paar cent

De munt uit 1793 is in Amerika ook bekend als de "chain cent", omdat op de achterzijde een ketting is te zien met vijftien schakels. Deze staan symbool voor de eenheid van de vijftien Amerikaanse die op dat moment de Verenigde Staten van Amerika vormden.

Schatzoeker vindt ‘muntje van 1 miljoen pond’

De Britse schatzoeker John Stoner deed vorige week de vondst van zijn leven. In een veld in Nottinghamshire stuitte hij op een zeventiende-eeuws muntje van drie pence. Verwacht wordt dat het kleine muntje op een veiling ongeveer één miljoen pond op zal brengen.

1,4 miljoen voor dollarcent uit 1776

Bij een veiling in Amerika is maar liefst 1,41 miljoen dollar neergelegd voor een tweehonderd jaar oude dollarcent. Omgerekend is dat zo’n 1,03 miljoen euro.

Zeldzame Amerikaanse munt brengt 4,6 miljoen dollar op

In de Amerikaanse stad Orlando is donderdag een gouden munt uit 1787 geveild voor een bedrag van 4,58 miljoen dollar. Omgerekend is dit zo’n 3,4 miljoen euro. Het gaat om een exemplaar van de eerste gouden munt die ooit in de Verenigde Staten werd geslagen.