Dark
Light

‘Geheim agent schoot John F. Kennedy neer’

Auteur:
1 minuut leestijd

Kort voor de aanslag genomen foto
Kort voor de aanslag genomen foto
Volgens de voormalige Australische detective Colin McLaren werd John F. Kennedy in 1963 per ongeluk neergeschoten door een geheim agent. De Australiër stelt dat in de documentaire JFK: The Smoking Gun die binnenkort in Amerika wordt uitgezonden.

Colin McLaren baseert zijn theorie op het werk van Howard Donahue die twintig jaar lang onderzoek deed naar de aanslag.


Volgens McLaren werd de president op 22 november 1963 eerst geraakt door Lee Harvey Oswald. Daarna loste geheim agent George Hickey, die in een wagen achter de president reed, een schot. Hij zou Kennedy daarbij per ongeluk hebben geraakt.

Helemaal nieuw is de theorie niet. In het boek Mortal Error: The Shot that Killed JFK van Bonar Menninger werd in 1992 ook al gemeld dat agent Hickey de president neerschoot. De auteur van dit boek werkte nauw samen met Colin McLaren bij zijn nieuwe onderzoek naar de dood van de president.

George Hickey heeft zelf overigens altijd ontkend dat hij de Amerikaanse president had geraakt. Hij overleed twee jaar geleden en kan dus niet meer reageren op de nieuwe aantijgingen.

Gerelateerde boeken:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×