Dark
Light

Ian Kershaw over de laatste maanden van het Derde Rijk

Auteur:
1 minuut leestijd
Tot de laatste man - Ian Kershaw
Tot de laatste man - Ian Kershaw

Bij uitgeverij Spectrum verschijnt over enkele dagen een boek waarin de Britse historicus Ian Kershaw schrijft over de laatste maanden van het Derde Rijk: Tot de laatste man – Hitlers Duitsland 1944 1945.

Ian Kershaw wordt door velen gezien als dé expert waar het Adolf Hitler en nazi-Duitsland betreft. Zijn biografische tweeluik over Hitler – Hoogmoed en Vergelding – werd een wereldwijde bestseller. Daarnaast is zijn boek Keerpunten beroemd. Hierin schreef hij over tien ingrijpende beslissingen die in de eerste achttien maanden van de oorlog werden genomen en de loop van de oorlog voorgoed veranderden.

Nu heeft Kershaw zich dus vastgebeten in de laatste fase van de oorlog. In zijn boek Tot de laatste man staat hij onder meer stil bij de vraag waarom Hitlers zelfvernietigende orders tot het einde toe door zijn officieren werden gehoorzaamd en welke bestuursmechanismen hem in staat stelden Duitslands lot te bepalen. Verder gaat hij onder meer in op de vraag welke alternatieven de Duitsers, burgers en soldaten, gedurende de laatste fase van de oorlog eigenlijk hadden.

De Nederlandse vertaling verschijnt begin volgende maand bij uitgeverij Spectrum. De Engelse versie, getiteld The End – Hitler’s Germany (1944-45), verschijnt binnenkort bij Penguin Books.

Boek: Tot de laatste man – Hitlers Duitsland 1944 1945.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×