Dark
Light

Inhoud TV Canon bekend

Auteur:
1 minuut leestijd

Zestig jaar televisie
Na enkele maanden is eindelijk bekend welke zestig programma’s een plek hebben gekregen in de TV Canon. De inhoud van de canon werd vrijdag tijdens een marathonuitzending bekendgemaakt.

De afgelopen maanden kon er op internet, in twaalf categorieën, gestemd worden op de beste televisieprogramma’s. De verkiezing is georganiseerd omdat de televisie in Nederland dit jaar zestig jaar bestaat. Er werden in totaal 52.000 stemmen uitgebracht.

Vrijdag werd bekendgemaakt welke vijf programma’s er per categorie een plek in de canon hebben verdiend. In de categorie Jeugd zijn dat bijvoorbeeld Swiebertje, de Fabeltjeskrant, Klokhuis, Stuif es in en Pipo de Clown en in de categorie Cultuur wonnen Tussen kunst & kitsch, Büch, Hier is: Adriaan van Dis, Kunstgrepen en Het uur van de wolf. Klik hier voor een volledig overzicht

De verkiezing is echter nog niet helemaal ten einde. In de marathonuitzending van afgelopen vrijdag werd bekendgemaakt dat er nog één grote winnaar moet komen. Alle nummers één per categorie doen aan deze nieuwe verkiezing mee. De twaalf kanshebbers zijn: Sonja op Zaterdag, De Wandeling, Man bijt Hond, Dagboek van een Herdershond, Jiskefet, Willem Ruis Sterrenshow, Toppop, Studio Sport, Swiebertje, Tussen Kunst & Kitsch, NOS Journaal en Oudejaarsconferences. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Televizier-Ring Gala op 21 oktober.

DVD: 60 Jaar Televisie – 20 Unieke TV Monumenten

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie