KLM en Rijksmuseum sluiten partnership

KLM Boeing 777-200ER (cc - Patrick Cardinal)
KLM Boeing 777-200ER (cc – Patrick Cardinal)
Het Rijksmuseum en de KLM hebben vrijdag een partnerschap gesloten. De komende twee jaar sponsort de luchtvaartmaatschappij zowel het transport van zowel museumcollectie als museummedewerkers.


De samenwerkingsovereenkomst werd vrijdag ondertekend door president-directeur Camiel Eurlings van KLM en Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum. Eurlings:

‘Samen zetten wij ons in voor het behoud van Nederlands cultureel erfgoed en de wereldwijde promotie ervan. Dat sluit naadloos aan bij de promotie van Nederland als toeristische en zakelijke bestemming, die KLM al 95 jaar doet.”

In 2012 en 2013 verzorgde KLM ook al het vervoer van De Brieflezende Vrouw van Johannes Vermeer uit 1663 naar drie continenten waar het schilderij een belangrijk bruikleen was op diverse tentoonstellingen over de Hollandse Gouden Eeuw.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: