KLM en Rijksmuseum sluiten partnership

KLM Boeing 777-200ER (cc - Patrick Cardinal)
KLM Boeing 777-200ER (cc – Patrick Cardinal)
Het Rijksmuseum en de KLM hebben vrijdag een partnerschap gesloten. De komende twee jaar sponsort de luchtvaartmaatschappij zowel het transport van zowel museumcollectie als museummedewerkers.


De samenwerkingsovereenkomst werd vrijdag ondertekend door president-directeur Camiel Eurlings van KLM en Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum. Eurlings:

‘Samen zetten wij ons in voor het behoud van Nederlands cultureel erfgoed en de wereldwijde promotie ervan. Dat sluit naadloos aan bij de promotie van Nederland als toeristische en zakelijke bestemming, die KLM al 95 jaar doet.”

In 2012 en 2013 verzorgde KLM ook al het vervoer van De Brieflezende Vrouw van Johannes Vermeer uit 1663 naar drie continenten waar het schilderij een belangrijk bruikleen was op diverse tentoonstellingen over de Hollandse Gouden Eeuw.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen FryDe jodenvervolging in foto'sDe Bourgondiërs - Bart Van LooWij zijn de Bickers - Simone van der Vlugtt Hooge Nest - Roxane van IperenVietnam - Max HastingsBoerhaave botanicus - Margreet WesselingHet gedroomde Noorden - Adwin de KluyverVet oud - Gouden EeuwDe zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: