Tekeningen waarop Hitler werd afgewezen onder de hamer

1 minuut leestijd

Een later (1911) werk van Hitler, getiteld ‘Weissenkirchen in der Wachau’. Werd in 2009 geveild voor 24.000 euro
De schetsen die Adolf Hitler vermoedelijk heeft ingeleverd bij de Weense kunstacademie worden geveild. Op basis van die tekeningen werd hij tot twee keer toe afgewezen.

De meeste tekeningen die ter veiling worden aangeboden zijn gemaakt in 1908 toen hij voor de tweede keer werd afgewezen bij de kunstacademie. Toen werd hij zelfs niet uitgenodigd voor een examen. Hij tekende naakten, mensen, landschappen en gebouwen. Volgens Hitler zelf werd hij afgewezen door een Joodse professor, waardoor veel historici denken dat deze afwijzingen bijdroegen aan zijn latere daden.

De tekeningen worden volgende maand geveild bij veilinghuis Mullocks in in Ludlow<. Er wordt verwacht dat de tekeningen per stuk ongeveer zevenduizend euro opbrengen. Het is voor het eerst dat de tekeningen waarop Hitler werd afgewezen voor een groot publiek te zien zijn.

Kunstkenners zijn het er over het algemeen wel over eens dat Hitler terecht werd afgewezen door de kunstacademie. De Engelse kunstkenner Micheal Liversidge van de universiteit van Bristol zegt in de Britse krant, The Telegraph dat uit de tekeningen blijkt dat Hitler erg onzeker was, de techniek niet beheerste, weinig talent had en dat de tekeningen ook geen uitnodiging voor een examen waard waren.

Gedurende de jaren die Hitler voor de Eerste Wereldoorlog in Wenen doorbracht verkocht hij onder meer geschilderde ansichtkaarten aan toeristen. Dat verliep overigens niet erg succesvol, waardoor hij uiteindelijk terechtkwam in een daklozenopvang.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Reageer

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 53.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
0
Reageren?x
×