Dark
Light

Tentoonstelling Escher bij Paleis Soestdijk

Auteur:
1 minuut leestijd

Tentoonstelling Escher bij Paleis Soestdijk
Bij Paleis Soestdijk is sinds vrijdag een tentoonstelling te zien met werk van de beroemde lithograaf en houtsnijder M.C. Escher (1898-1972).

De tentoonstelling heeft als titel M.C. Escher, Wandelingen in de Tijd. Van Italië naar Baarn en neemt bezoekers mee langs tachtig werken van de kunstenaar. Werken die volgens de organisatoren dateren uit de meest vruchtbare perioden uit het leven van Escher.

Escher woonde dertien jaar in Italië en maar liefst dertig jaar in Baarn. De tentoonstelling weerspiegelt “zijn meest productieve periode in Baarn”. In deze plaats wandelde Escher elke dag minimaal twee uur in de bossen.

De Nederlandse kunstenaar werd bekend om zijn houtsneden, houtgravures en lithografieën, waarin hij vaak speelde met wiskundige principes. Zijn gravures verbeelden vaak onmogelijke constructies, studies van oneindigheid en in elkaar passende meetkundige patronen (vlakverdelingen) die geleidelijk in volstrekt verschillende vormen veranderen.

De expositie, die door meerdere vertrekken van het paleis tentoongesteld is, toont veel hoogtepunten uit het werk van M.C. Escher. Zo is er bijvoorbeeld een linoleumsnede te zien die Escher in 1931 in opdracht van zijn zwager maakte. Het is voor het eerst dat dit werk aan het grote publiek wordt getoond. Paleis Soestdijk:

Aan de hand van persoonlijke citaten, met Escher als reisgenoot, maken bezoekers wandelingen in de tijd. Achtergronden en thema’s die de basis vormen voor zijn spectaculaire oeuvre, springen daarbij duidelijk in het oog.

Tijdens de expositieperiode worden speciale arrangementen, workshops en activiteiten georganiseerd en is het dus ook mogelijk het Paleis Soestdijk te bezoeken en de tuinen te bewandelen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×