Tentoonstelling over legpuzzels in Historisch Museum Ede

Afb: Historisch Museum Ede
Het Historisch Museum Ede besteedt vanaf volgende week met een tentoonstelling aandacht aan de geschiedenis van de legpuzzel.

In de tentoonstelling getiteld Stukje voor Stukje toont het museum uiteenlopende soorten puzzels afkomstig uit verschillende privécollecties. De oudste puzzels op de tentoonstelling dateren uit de negentiende eeuw.

Wat het museum betreft zijn de geëxposeerde legpuzzels meer dan speelmateriaal alleen, maar zijn het ook ‘originele en verrassende tijdsdocumenten’. De tentoonstelling loopt van 25 februari tot en met 6 mei.

- advertentie -

Lees ook dit achtergrondartikel over de legpuzzel


Archiefstukken:

 • Lang haar: ook voor mannen!

  Lang haar: ook voor mannen!

  Uiteindelijk is deze haardracht in de jaren zeventig ook in Nederland populair geworden, zo weten we nu. Maar in 1966 oogstten deze kapsels nog diepe verontwaardiging in onze kranten. Lees verder »
 • De nazi en de psychiater

  De nazi en de psychiater

  Het vliegtuig, een kleine Piper L-4, kwam niet in beweging. De enige passagier, Hermann Göring – jachtvlieger tijdens de Eerste Wereldoorlog, hoofd van de ooit zo beruchte Luftwaffe en de … Lees verder »
 • Daarom zijn de Griekse huizen wit met blauw

  Daarom zijn de Griekse huizen wit met blauw

  Spierwitte huisjes met blauwe deuren en kerkjes met blauwe koepels. Griekser kan het bijna niet. Vraag een willekeurig iemand om een Grieks eiland te beschrijven en de kans is groot … Lees verder »
 • Belhamel!

  Belhamel!

  Een belhamel is een deugniet, een kwajongen, een oproerkraaier. Dit woord gaat terug tot minstens de zestiende eeuw. Lees verder »
Meer tips ➱

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister