Waarom het NIOD niet wil opgaan in een mega-instelling

Het Nederlands Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies (NIOD) verzet zich tegen het besluit om het instituut op te laten gaan in het KNAW Humanities Centre. Volgens het NIOD is de onafhankelijkheid van het instituut in gevaar en dreigt de publieksfunctie verloren te gaan.

‘NIOD moet zelfstandig blijven’

Het Nederlands Auschwitz Comité is geschokt door het besluit van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) om het NIOD op te laten gaan in een grotere instelling, het zogenaamde Humanities Centre.

Publieksfunctie NIOD dreigt verloren te gaan

Het Nederlands Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies (NIOD) is niet blij met het besluit om het instituut op te laten gaan in het KNAW Humanities Centre. Volgens het NIOD is de onafhankelijkheid van het instituut in gevaar. Het NIOD werd kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht onder de naam

De invloedrijkste archeoloog van Nederland

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft deze week twee hoogleraren beloond met de Prijs Akademiehoogleraren. Een van die hoogleraren is Wil Roebroeks, volgens de jury de invloedrijkste archeoloog van Nederland.

Vrouwen aan de top van de geschiedwetenschap

Verschillende media besteedden deze maand vanwege internationale vrouwendag veel aandacht aan de positie van de vrouw aan de top van bedrijfsleven en wetenschap. Hoe staat het in het historische discipline? Nederlandse Universiteiten De positie van vrouwen in de academische wereld kwam recentelijk aan de orde nadat de UvA in januari