Virtueel herinneringsplatform voor Vrije Universiteit Amsterdam

/
1 minuut leestijd
Vrije Universiteit
Vrije Universiteit (CC BY-SA 3.0 - wiki)

Naar aanleiding van het 135-jarig bestaan van de Vrije Universiteit Amsterdam is een website gemaakt over de geschiedenis van de door oud-premier Abraham Kuyper opgerichte universiteit. De makers spreken van een virtueel herinneringsplatform.

Op de site is onder meer een tijdlijn te vinden, waarin sleutelmomenten uit de geschiedenis van de VU worden gepresenteerd. Daarnaast bevat de website een personendatabase, dynamische kaart met plaatsen van herinnering, zoals oude VU-gebouwen en plekken die in de geschiedenis van de VU een belangrijke rol hebben gespeeld.

Via de site kon ook gedigitaliseerd VU-materiaal opgezocht worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om oude films en papieren bronnen. De site zal worden gebruikt voor onderzoek en onderwijs en wordt in de loop van de tijd verder ontwikkeld. Het platform, getiteld ‘Geheugen van de VU’, wordt woensdag officieel gelanceerd.

Boek: Een Hoeksteen In Het Verzuild Bestel – A.Th. van Deursen

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie