‘Volledige Werken’ W.F. Hermans bijna voltooid

Koning neemt laatste deel in ontvangst
1 minuut leestijd
W.F. Hermans in 1986
W.F. Hermans in 1986 (CC0 - Roland Gerrits / Anefo - wiki)

Koning Willem-Alexander neemt op 1 september aanstaande het laatste deel van de Volledige Werken van Willem Frederik Hermans in ontvangst tijdens een bijeenkomst in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Hiermee wordt het Willem Frederik Hermans-jaar officieel afgesloten.

Het jubileumjaar werd vorig jaar op dezelfde locatie geopend met de onthulling van een schrijversteen door burgemeester Halsema. De koning nam in 2005, toen nog als prins, al het eerste deel van de Volledige Werken in ontvangst. Ruprecht Hermans, zoon van de schrijver, overhandigde dit deel destijds en zal twintigduizend bladzijden verder, ook het laatste deel overhandigen. Dit deel bevat onder meer vier thrillers die Hermans kort na de Tweede Wereldoorlog onder het pseudoniem Fjodor Klondyke schreef: Misdaad stelt de wet, De leproos van Molokaï, Misdaad aan de Noordpool en De demon van ivoor.

Beeld van Willem Frederik Hermans door Sylvia Willink
Beeld van Willem Frederik Hermans door Sylvia Willink (CC BY-SA 4.0 – Sylvia Willink – wiki)
Op 1 september 2021 was het precies honderd jaar geleden dat Willem Frederik Hermans werd geboren. samen met de auteurs Harry Mulisch en Gerard Reve maakte hij deel uit van de zogenoemde Grote Drie van de Nederlandse literatuur. Tot zijn bekendste werken behoren onder meer De donkere kamer van Damokles, Nooit meer slapen, Onder professoren, Au pair, Het behouden huis en Een wonderkind of een total loss.

In de Volledige Werken worden alle afzonderlijk verschenen werken en de ongebundelde teksten van .F Hermans bijeengebracht. De reeks bestaat in totaal uit vierentwintig verzamelbanden. Bij het samenstellen van de boekenserie is rekening gehouden met de werkwijze van Willem Frederik Hermans, en met zijn (niet altijd consequente) opvattingen met betrekking tot spelling en interpunctie.

Overzicht van boeken van Willem Frederik Hermans

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Reageer

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 54.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
0
Reageren?x
×