Week van de koloniale geschiedenis

Wereldberoemde Brug der Zuchten gerestaureerd

Brug der Zuchten – Foto: CC
De restauratie van de beroemde Brug der Zuchten in Venetië is voltooid. Er is drie jaar aan het herstel gewerkt.

De ruim vierhonderd jaar oude Ponte dei Sospiri verbindt het Dogenpaleis en de oude gevangenis (I Piombi) van Venetië. Omdat de gevangenen in vroeger tijden zuchtend over de brug naar hun cel liepen en vanaf de brug voor het laatst wat zonlicht zagen, werd de brug bekend als de Brug der Zuchten.

De beroemde brug werd

- advertentie -rond 1600 gebouwd door de architect Antonio Contino. In Cambridge werd in de negentiende eeuw overigens naar Venetiaans voorbeeld een zogenaamde bridge of sighs gebouwd.

De restauratie van de Venetiaanse brug heeft 2,8 miljoen euro gekost. In 2007 werd besloten tot de restauratie nadat er een stuk marmer van de brug was gevallen.

Ook de gevel van het Dogenpaleis is door de restaurateurs onder handen genomen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: