Dark
Light

Wereldberoemde Brug der Zuchten gerestaureerd

Auteur:
1 minuut leestijd
De Brug der zuchten in Venetië (CC BY-SA 3.0 - wiki)
De Brug der zuchten in Venetië (CC BY-SA 3.0 - wiki)

De restauratie van de beroemde Brug der Zuchten in Venetië is voltooid. Er is drie jaar aan het herstel gewerkt. De ruim vierhonderd jaar oude Ponte dei Sospiri verbindt het Dogenpaleis en de oude gevangenis (I Piombi) van Venetië. Omdat de gevangenen in vroeger tijden zuchtend over de brug naar hun cel liepen en vanaf de brug voor het laatst wat zonlicht zagen, werd de brug bekend als de Brug der Zuchten.

De beroemde brug werd rond 1600 gebouwd door de architect Antonio Contino. In Cambridge werd in de negentiende eeuw overigens naar Venetiaans voorbeeld een zogenaamde bridge of sighs gebouwd.

De restauratie van de Venetiaanse brug heeft 2,8 miljoen euro gekost. In 2007 werd besloten tot de restauratie nadat er een stuk marmer van de brug was gevallen.

Ook de gevel van het Dogenpaleis is door de restaurateurs onder handen genomen.

Gerelateerd:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.886 actieve abonnees)

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Ook interessant

Zelfde rubriek

×