Auto Karst Tates niet tentoongesteld

Foto: Still YouTube

De auto waarmee Karst Tates twee jaar geleden op Koninginnedag een aanslag pleegde, zal niet geëxposeerd worden in een museum. De rechtbank in Zutphen heeft deze week bepaald dat de auto vernietigd moet worden.

Karst Tates reed op Koninginnedag 2009 met zijn Suzuki Swift dwars door een mensenmenigte en ramde vervolgens De Naald, een zeventien meter hoge obelisk in Apeldoorn. Tates had eigenlijk de open bus willen raken waarin de koninklijke familie op dat moment net voorbij reed.Acht personen kwamen bij de aanslag om het leven, onder wie Tates zelf.

- advertentie -

Het autowrak werd na de aanslag in beslag genomen door Justitie. Momenteel bevindt het wrak zich in het depot van het Nederlands Politiemuseum in Apeldoorn. Enige tijd geleden bleek de auto te zijn toegevoegd aan de collectie van het Politiemuseum en het eveneens in Apeldoorn gevestigde museum CODA. Deze musea wilden de auto eventueel, maar in ieder geval niet op korte termijn, tentoonstellen.

Nabestaanden van Karst Tates waren niet blij met het feit dat de auto een museumstuk was geworden en wenden zich tot de rechtbank. Die heeft nu dus besloten dat de auto het depot van het Politiemuseum moet verlaten om vernietigd te worden. Wanneer het wrak vernietigd wordt is nog niet bekend.

Zelfportret uit 1887 - Foto: Rijksmuseum (klik voor vergroting)Een…
Golden EarringHet Haags Historisch Museum heeft een tentoonstelling samengesteld…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: