Geboortehuis Ringo Starr niet gesloopt

Geboortehuis van Ringo Starr – Google Street View

Het geboortehuis van Ringo Starr, de drummer van de Beatles, wordt voorlopig niet gesloopt. De burgemeester van Liverpool heeft dat donderdag laten weten.

Ringo Starr werd geboren in het huis aan Madryn Street 9, in de wijk Dingle in Liverpool. Vandaag de dag is dat een achterstandswijk en er waren plannen om het huizenblok te slopen voor een nieuwbouwproject.

Buurtbewoners verzetten zich tegen

- advertentie -de sloop van het huizenblok waar de geboortewoning van Ringo Starr deel van uitmaakt. Uiteindelijk heeft de overheid dus een stokje voor de sloop gestoken, tot onvrede van voorstanders van de wijkrenovatie.

Ringo Starr werd op 7 juli 1940 in de woning geboren en woonde er gedurende de eerste drie jaar van zijn leven. Voor Beatle-fans die Liverpool bezoeken zijn de geboortehuizen van de vier Beatles een soort bedevaartsplekken. Ook de scholen die Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr bezochten, krijgen ieder jaar veel toeristen op bezoek.

De huizen waar John Lennon en Paul McCartney opgroeiden zijn eigendom van de National Trust.

Grotschilderingen in de Altamira-grot in CantabriëWetenschappers hebben grotschilderingen in…
Detail van de omslag van OeroegDe theaterrechten van de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: