Museumtram rijdt weer in Amsterdam

Museumtram

Ook deze zomer kunnen er in Amsterdam weer nostalgische ritten gemaakt worden met de museumtram.

De trams leiden de passagiers langs verschillende toeristische trekpleisters van Amsterdam. Zo wordt er bijvoorbeeld langs het Waterlooplein gereden en daarnaast worden onder meer het Rokin, de Munt, de Dam en het Museumplein aangedaan.

Het materieel bestaat uit de “drie-asser” 533 (1950) met bijwagen

- advertentie -987 (1950) en de “twee-asser” 465 (1929) met bijwagen 731 (1914). De Electrische Museumtramlein Amsterdam over de ritten:

Het is véél leuker om met zo’n oude tram mee te rijden, dan om er langs te lopen in een tentoonstellingshal. Aanraken, voelen, horen en zien. De conducteur die de kaartjes verkoopt en knipt, de vertrekbel… Onze bezoekers beleven hoe het was om in deze oude trams uit de tijd van oma & opa te rijden gedurende de zomermaanden, waarbij de frisse lucht door de open ramen en deuren naar binnen stroomt.

De museumtrams rijden elke zondag in juli, augustus en september. Bezoek voor meer info de website van de Electrische Museumtramlein Amsterdam.

La Seine, Le Matin (Saint Ouen) - Charles Angrand,…
de-hallen-naar-zee-1
Strand bij Zandvoort - Kees Verwey, 1938 (Stichting Kees…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: