Over Historiek

Historiek is een online geschiedenismagazine. We verbinden geschiedenis en actualiteit op een toegankelijke manier. Ons motto: omdat we ook van gisteren zijn. In 2015 werden we door het publiek uitgeroepen tot beste online geschiedenisproject.

Historiek wordt dagelijks vanuit Ermelo bijgewerkt. Het algemeen beheer is in handen van oprichter Yuri Visser. Daarnaast werkt een groot aantal auteurs en instellingen mee aan de site. Al deze auteurs hebben één ding gemeen: ze willen geschiedenis op een toegankelijke manier naar het brede publiek brengen. Historiek beheert ook een eigen winkel: geschiedenis-winkel.nl.

Historiek is altijd op zoek naar nieuwe manieren om het bereik te vergroten en fungeert graag als platform. Heeft u ideeën voor artikelen, nieuwe rubrieken of wilt u zelf een artikel aanleveren? Neem dan contact met ons op. Een bijdrage leveren aan onze rubriek blogs & opinie kan ook. U leest daar hier meer over.

Historiek volgen? Abonneer u op onze gratis nieuwsbrief.


Download onze geschiedenis-app!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links:

Steun

Historiek is afhankelijk van donaties en advertentie-inkomsten. Overheidssubsidie ontvangen wij niet. Wilt u adverteren op Historiek? Neem contact met ons op zodat we gezamenlijk een succesvolle campagne op kunnen zetten.

Mocht u ons financieel willen steunen door een donatie over te maken (hartelijk dank!) dan kan dat naar ABN-rekening 588104329 t.n.v. Historiek, o.v.v. ‘Donatie’ (IBAN: NL73ABNA0588104329). Alle donaties komen ten goede aan het werk van Historiek. Eenvoudig doneren via iDeal kan ook:

Bedrag (€):

5102550100200

Of doneer via PayPal:
Doneren via PayPall

Yuri Visser
Oprichter Historiek


Historiek vof
Van Veldhuysenweg 19
3851JP Ermelo

Telefoon: +31 (0)341-843147
E-mail: info@historiek.net
Boeken: boeken@historiek.net
Musea: musea@historiek.net
Adverteren: adverteren@historiek.net

KvK-nummer: 08220576
Bankrekening: 58.81.04.329 (ABN)
IBAN: NL73ABNA0588104329
BIC: ABNANL2A

Neem contact met ons op: