Rock & Roll memorabilia onder de hamer

De gitaar van Jeff Beck – Foto: Christie’s

Bij Christie’s in Londen worden dinsdag 230 objecten geveild die verbonden zijn met de muziekgeschiedenis. Het gaat onder meer om concertposters en handtekeningen, maar ook bijvoorbeeld om kledingstukken en instrumenten van bekende sterren.

Zo kan er bijvoorbeeld geboden worden op een Fender Telecaster gitaar die ooit eigendom was van Roy Buchanan en later bespeeld werd door de wereldberoemde gitarist Jeff Beck. Het instrument was onder meer te zien in de videoclip People Get Ready uit 1989. Het komtniet vaak voor dat er gitaren van Jeff Beck – volgens sommigen de beste gitarist ter wereld – op de markt komen. Christie’s verwacht dat de Beck-gitaar tussen de 37.000 en 49.000 euro op zal brengen.

- advertentie -

Een ander bijzonder object is een leren broek met zwart/rode franjes die in de late jaren zestig gedragen is door zowel Mick Jagger als Keith Richards. De broek moet minimaal 1200 euro opbrengen.

Vijftig jaar nadat The Beatles hun debuutsingle Love Me Do uitbrachten, veilt Christie’s een van hun allereerste concertposters. De handgeschilderde affiche hing in 1962 in de Cavern Club in Liverpool. Het markeert volgens het veilinghuis het moment dat The Fab Four doorbraken met hun eerste single. De Cavern Club is een soort Beatles bedevaartsoord. De band trad er in totaal 292 keer op.

Verder wordt er dinsdag onder meer een handgeschreven tekst van Madonna geveild.

Zwart en rood leren broek, versierd met zwart/rode franjes, gedragen door; Keith Richards, Mick Jagger en Gran Parson in de late jaren ’60

Concertposter voor The Beatles in The Cavern Club, november 1962

Jaarboek van West Junior High School uit 1971-1972 met foto van Madonna plus bijschrift

Kasteel van Loppem - Foto: CC/Marc RyckaertDe Vlaamse minister…
OnsDNA.nl wijst de weg in archieflandDeze week is er…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: