Zangeres Natalie Cole (65) overleden

De Amerikaanse jazzzangeres en actrice Natalie Cole is op oudjaarsdag op 65-jarige leeftijd overleden.

Al op haar zesde was Natalie Cole professioneel actief als zangeres. Zo zong ze op die leeftijd bijvoorbeeld mee op een kerstalbum van haar vader, de beroemde jazzzanger Nat King Cole, en trad ze geregeld op in clubs. Toen Natalie vijftien was overleed haar vader aan longkanker.

In 1975 bracht de zangeres haar eerste eigen album uit: Inseparable. Met name de nummers Inseparable en This will be> deden het goed en met het album sleepte Cole twee Grammy Awards in de wacht. Ook voor haar volgende album, Natalie ontving ze de prestigieuze onderscheiding. Hierna verschenen in korte tijd nog vier albums: ‘Unpredictable’, ‘Thankful’, ‘Natalie… Live’ en ‘I Love you so’.

In 1991 scoorde ze nog een grote hit met Unforgettable, een duet met haar inmiddels overleden vader.

- advertentie -

De zangeres kampte met een drank- en drugsverslaving en zat daarvoor enige tijd in een afkickkliniek.

In totaal ontving de zangeres in haar carrière negen Grammy’s. Natalie Cole overleed in een ziekenhuis in Los Angeles. Naar verluidt waren hartproblemen de oorzaak. Deze zouden zijn ontstaan na een niertransplantatie in 2009.

Muziek van Natalie Cole

Motörhead live in Reds, Edmonton, 2005
De oprichter en frontman van de Britse rockband Motörhead, Lemmy Kilmister, is…
Koningin Wilhelmina spreekt tot het volk via Radio Oranje.
Aankomende dinsdag is het weer Openbaarheidsdag bij het Nationaal Archief in Den…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisser



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: