Week van de koloniale geschiedenis

445.000 euro voor Duitse militaire begraafplaatsen WOI

De Vlaamse regering trekt 445.000 euro uit voor het onderhoud van Duitse militaire begraafplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog op Vlaams grondgebied. Het geld gaat naar de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge in Lommel.

Treurend ouderpaar - Käthe Kollwitz (cc)
Treurend ouderpaar – Käthe Kollwitz (cc)
Het geld is bedoeld voor onderhoud en restauratie van de militaire begraafplaatsen in Langemark-Poelkapelle, Diksmuide-Vladslo, Hooglede en Menen.


Voor de militaire begraafplaats in Langemark-Poelkapelle is 211.000 euro aan restauratiepremies toegekend. Zowel het exterieur als het interieur van het entreegebouw worden onder handen genomen.

Voor het Deutscher Soldatenfriedhof Vladslo is 150.000 euro gereserveerd. Hier liggen 25.644 gesneuvelde Duitse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Op de begraafplaats staan de stenen beelden van een treurend ouderpaar. Deze beelden zijn gemaakt door de Duitse kunstenares Käthe Kollwitz. In 1914 sneuvelde haar zeventienjarige zoon Peter bij Essen. De begraafplaats in Vladslo wordt binnenkort ook toegankelijker gemaakt voor mindervaliden.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: