Auteur Remco Campert krijgt biografie

Schrijfster en programmamaker Mirjam van Hengel gaat de biografie van Remco Campert schrijven. Uitgeverij De Bezige Bij heeft dat deze week bekendgemaakt.

De schrijver en zijn vrouw Deborah Campert hebben hun volledige medewerking toegezegd. Het echtpaar kwam in contact met Mirjam van Hengel naar aanleiding het door haar geschreven boek over Leo en Tineke Vroman (Hoe mooi alles, 2014).

De Campertbiografie, die uit zal gaan van zowel het werk als van de mensen die Camperts leven mede vormgegeven hebben, zal naar verwachting eind 2017 verschijnen.

Remco Campert (1929) is een van de bekendste schrijvers van Nederland. Hij is dichter, romancier en columnist en heeft sinds de jaren vijftig een groot oeuvre bijeengebracht. Hij debuteerde in 1951 met de bundel Vogels vliegen toch en maakte deel uit van de literaire stroming de Vijftigers. Zijn vader was de dichter Jan Campert, schrijver van het beroemde verzetsgedicht ‘Het lied der achttien dooden’, zijn moeder de actrice Joekie Broedelet.

- advertentie -

Remco Campert vestigde begin jaren zestig zijn naam als romanschrijver met Het leven is vurrukkulluk, Tjeempie! en Liefdes schijnbewegingen.

Remco Campert’s bekendste boek: Het leven is vurrukkulluk

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: