Dark
Light

‘Black Butterflies’ verkocht aan Amerika

Auteur:
1 minuut leestijd

De historische film Black Butterflies met in de hoofdrollen Carice van Houten en Rutger Hauer, is verkocht aan Amerika en Canada.

De door Paula van der Oest geregisseerde film won vorige maand nog een Gouden Kalf voor beste film en beste actrice. Nu is de film verkocht aan Canada en Amerika. De film vertelt het verhaal van de Zuid-Afrikaanse schrijfster en dichteres Ingrid Jonker (1933-1965). Deze dichteres werd geboren als dochter van Abraham H. Jonker, een politicus voor de conservatieve Zuid-Afrikaanse Nasionale Party. Grote rol in de film speelt de problematische relatie tussen vader (Rutger Hauer) en dochter (Carice van Houten).

Ingrids vader is minister van de Nasionale Party in het tijdperk van de apartheid. Zijn dochter heeft als dichteres last van overheidscensuur. De dichteres spreekt zich in haar gedichten geregeld uit tegen het apartheidsbewind. Politieke onenigheid drijft vader en dochter steeds verder uiteen.

Ingrid Jonker was een van de oprichters van de beweging van de Sestigers, een groep die gevormd werd door invloedrijke Afrikaanstalige schrijvers. De naam van Ingrid Jonker werd in 1994 definitief gevestigd. Nelson Mandela, de eerste zwarte president van Zuid-Afrika, las tijdens zijn eerste rede voor het parlement toen Jonkers gedicht Die Kind voor.

Trailer van ‘Black Butterflies’

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

Zelfde rubriek

×