‘Black Butterflies’ verkocht aan Amerika

Foto: IDTV
De historische film Black Butterflies met in de hoofdrollen Carice van Houten en Rutger Hauer, is verkocht aan Amerika en Canada.

De door Paula van der Oest geregisseerde film won vorige maand nog een Gouden Kalf voor beste film en beste actrice. Nu is de film verkocht aan Canada en Amerika.

De film vertelt het verhaal van de Zuid-Afrikaanse schrijfster en dichteres Ingrid Jonker (1933-1965). Deze dichteres werd geboren als dochter van Abraham H. Jonker,

- advertentie -een politicus voor de conservatieve Zuid-Afrikaanse Nasionale Party. Grote rol in de film speelt de problematische relatie tussen vader (Rutger Hauer) en dochter (Carice van Houten).

Ingrids vader is minister van de Nasionale Party in het tijdperk van de apartheid. Zijn dochter heeft als dichteres last van overheidscensuur. De dichteres spreekt zich in haar gedichten geregeld uit tegen het apartheidsbewind. Politieke onenigheid drijft vader en dochter steeds verder uiteen.

Ingrid Jonker was een van de oprichters van de beweging van de Sestigers, een groep die gevormd werd door invloedrijke Afrikaanstalige schrijvers. De naam van Ingrid Jonker werd in 1994 definitief gevestigd. Nelson Mandela, de eerste zwarte president van Zuid-Afrika, las tijdens zijn eerste rede voor het parlement toen Jonkers gedicht Die Kind voor.

Trailer van ‘Black Butterflies’

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: