/

Christie’s Amsterdam veilt eerste Renoir

Main de Coco – Auguste Renoir, 1896
Bij Christie’s Amsterdam werd dinsdag voor het eerst een werk van de Franse schilder Auguste Renoir (1841-1919) geveild. Het schilderij bacht op 21.250 euro.

Het gaat om een klein werk van 14 bij 18 centimeter waarop de hand van Claude, de jongste zoon van de Franse impressionist, te zien is. De waarde van het werk getiteld Main de Coco uit 1896 werd vooraf geschat op ongeveer vijftienduizend euro.

De Renoir maakte deel uit van een veiling van ruim 175Impressionistische en Moderne kunstwerken. Niet alleen particulieren maar ook verschillende musea kwamen op de veiling af.

Zo vulden bijvoorbeeld het Leidse museum De Lakenhal en het Amsterdamse Stadsarchief hun collectie aan met werken van respectievelijk Jan Toorop en Gustave de Smet.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: