Dark
Light

Christie’s Amsterdam veilt eerste Renoir

Auteur:
1 minuut leestijd

Main de Coco – Auguste Renoir, 1896
Bij Christie’s Amsterdam werd dinsdag voor het eerst een werk van de Franse schilder Auguste Renoir (1841-1919) geveild. Het schilderij bacht op 21.250 euro.

Het gaat om een klein werk van 14 bij 18 centimeter waarop de hand van Claude, de jongste zoon van de Franse impressionist, te zien is. De waarde van het werk getiteld Main de Coco uit 1896 werd vooraf geschat op ongeveer vijftienduizend euro.

De Renoir maakte deel uit van een veiling van ruim 175



Impressionistische en Moderne kunstwerken. Niet alleen particulieren maar ook verschillende musea kwamen op de veiling af.

Zo vulden bijvoorbeeld het Leidse museum De Lakenhal en het Amsterdamse Stadsarchief hun collectie aan met werken van respectievelijk Jan Toorop en Gustave de Smet.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.365 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×