Week van de koloniale geschiedenis

Christie’s Amsterdam veilt eerste Renoir

Main de Coco – Auguste Renoir, 1896
Bij Christie’s Amsterdam werd dinsdag voor het eerst een werk van de Franse schilder Auguste Renoir (1841-1919) geveild. Het schilderij bacht op 21.250 euro.

Het gaat om een klein werk van 14 bij 18 centimeter waarop de hand van Claude, de jongste zoon van de Franse impressionist, te zien is. De waarde van het werk getiteld Main de Coco uit 1896 werd vooraf geschat op ongeveer vijftienduizend euro.

De Renoir maakte deel uit van een veiling van ruim 175

- advertentie -Impressionistische en Moderne kunstwerken. Niet alleen particulieren maar ook verschillende musea kwamen op de veiling af.

Zo vulden bijvoorbeeld het Leidse museum De Lakenhal en het Amsterdamse Stadsarchief hun collectie aan met werken van respectievelijk Jan Toorop en Gustave de Smet.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: