Collectief wil Aviodrome redden

Aviodrome
Mogelijk is er toch nog toekomst voor het Aviodrome. Het nationale themapark voor de luchtvaart ging onlangs failliet en moest de deuren sluiten.

Momenteel bekijken twintig partijen – waaronder fondsen, verenigingen, particulieren en bedrijven – gezamenlijk of er een doorstart voor het Aviodrome mogelijk is. Het collectief heeft dat eind vorige week bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat er een stichting komt die de collectie klassieke en moderne vliegtuigen van het themapark gaat beheren.Dit om te voorkomen dat die bijzondere collectie in februari wordt geveild en daardoor uit elkaar valt.

- advertentie -

Ook wil het collectief bekijken of het de Libéma Groep uit Rosmalen – eigendom van Safaripark Beekse Bergen en Autotron – in staat kan stellen het themapark over te nemen. De Libéma Groep wilde het park eerder al overnemen maar kreeg toen de financiering niet rond.

Het Aviodrome was sinds 2003 gehuisvest bij luchthaven Lelystad. In het themapark waren onder meer een groot aantal historische vliegtuigen te bewonderen, waaronder twee exemplaren van de beroemde Fokker Spin. Het park had in het verleden al vaker financiële tekorten gehad maar die werden toen steeds aangevuld door Schiphol en KLM. Deze partijen wilden daar echter niet meer mee doorgaan. Eind november vroeg het Aviodrome faillisement aan.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: