Collectief wil Aviodrome redden

Aviodrome
Mogelijk is er toch nog toekomst voor het Aviodrome. Het nationale themapark voor de luchtvaart ging onlangs failliet en moest de deuren sluiten.

Momenteel bekijken twintig partijen – waaronder fondsen, verenigingen, particulieren en bedrijven – gezamenlijk of er een doorstart voor het Aviodrome mogelijk is. Het collectief heeft dat eind vorige week bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat er een stichting komt die de collectie klassieke en moderne vliegtuigen van het themapark gaat beheren.Dit om te voorkomen dat die bijzondere collectie in februari wordt geveild en daardoor uit elkaar valt.

- advertentie -

Ook wil het collectief bekijken of het de Libéma Groep uit Rosmalen – eigendom van Safaripark Beekse Bergen en Autotron – in staat kan stellen het themapark over te nemen. De Libéma Groep wilde het park eerder al overnemen maar kreeg toen de financiering niet rond.

Het Aviodrome was sinds 2003 gehuisvest bij luchthaven Lelystad. In het themapark waren onder meer een groot aantal historische vliegtuigen te bewonderen, waaronder twee exemplaren van de beroemde Fokker Spin. Het park had in het verleden al vaker financiële tekorten gehad maar die werden toen steeds aangevuld door Schiphol en KLM. Deze partijen wilden daar echter niet meer mee doorgaan. Eind november vroeg het Aviodrome faillisement aan.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: