Week van de koloniale geschiedenis

Directeur Amsterdam Museum vertrekt naar Berlijn

Paul Spies werkte zeven jaar in Amsterdam

Paul Spies, de directeur Amsterdam Museum, vertrekt naar Berlijn. Per 1 februari volgend jaar wordt hij daar directeur van de Stiftung Stadtmuseum Berlin.

In die hoedanigheid wordt hij verantwoordelijk voor meerdere grote musea in Berlijn, waaronder het Märkisches Museum, het Ephraim-Palais, de Nikolaikirche en Museumsdorf Düppel. Vanuit zijn functie zal hij ook leiding geven aan de inrichting van een permanente expositie over Berlijn in het Humboldt-Forum, het keizerlijk paleis dat momenteel wordt herbouwd in het centrum van Berlijn.

De afgelopen zeven jaar was Paul Spies directeur van het Amsterdam Museum. Het museum over de vertrekkend directeur:

“Onder zijn directeurschap bij het Amsterdam Museum heeft Paul Spies een modernisering van het museum en een substantiële toename in bezoekersaantallen tot stand gebracht. Ook heeft hij zeer concrete stappen gezet op het terrein van museale samenwerking.”

Boek: Van alles over musea en verzamelingen

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: