Dark
Light

Filmpje van lopende president Roosevelt gevonden

Auteur:
1 minuut leestijd

Lopende president Roosevelt (Still YouTube)
Lopende president Roosevelt (Still YouTube)
In Amerika is een filmpje gevonden van een lopende president Franklin Delano Roosevelt. De beelden zijn bijzonder omdat de president zich niet graag lopend liet filmen. Tot nu toe was er slechts één filmpje van een lopende Roosevelt bekend.

Het acht seconden durende filmpje werd op 7 juli 1937 gemaakt door honkballer James DeShong tijdens een bezoek van de president aan een honkbalwedstrijd in Washington. DeShong filmde de president vanaf het veld. Op de beelden is te zien hoe de president moeizaam over het veld loopt en wordt ondersteund door een medewerker.

Er werden wel vaker dit soort filmpjes gemaakt maar deze werden door beveiligingsagenten altijd in beslag. Roosevelt, die sinds zijn negenendertigste aan polio leed, wilde namelijk niet dat mensen hem moeilijk lopend zouden zien. Hij vreesde dat Amerikanen hem dan niet meer als president zouden willen.

De president wilde overigens ook niet gefilmd of gefotografeerd worden als hij in zijn rolstoel zat. Vorig jaar werd er toevallig ook al een zeldzaam filmpje gevonden waarop te zien is hoe president in een rolstoel wordt voortgeduwd.

Rare Footage Of President Roosevelt Walking

×