Gebouw Scheringa Museum in Opmeer staat te koop

Het voormalige Scheringa Museum in Spanbroek – Foto: CC/Marion Golsteijn
Het gebouw in Opmeer waar Dirk Scheringa ooit zijn grote kunstmuseum wilde vestigen, staat sinds dinsdag te koop. Dat meldt RTL Nieuws.

De oprichter van de DSB-bank verzamelt al lange tijd kunst. In 1997 opende hij in Spanbroek het Scheringa Museum voor Realisme. Het was de bedoeling dat dit museum zou verhuizen nar Opmeer. In 2004 gaf Scheringa daarom enkele architecten opdracht een groot museumpand te ontwerpen. Het nieuwe museum moest de deuren in 2010 openen.Zover kwam het echter niet vanwege de ineenstorting van het imperium van Scheringa.

- advertentie -

In 2009 werden de bouwactiviteiten stilgelegd en werd beslag gelegd op de verzameling van ongeveer dertienhonderd kunstwerken. Het gebouw in Opmeer is voor ongeveer tachtig procent afgebouwd.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: