Dark
Light

Gebouw Scheringa Museum in Opmeer staat te koop

Auteur:
1 minuut leestijd

Het voormalige Scheringa Museum in Spanbroek – Foto: CC/Marion Golsteijn
Het gebouw in Opmeer waar Dirk Scheringa ooit zijn grote kunstmuseum wilde vestigen, staat sinds dinsdag te koop. Dat meldt RTL Nieuws.

De oprichter van de DSB-bank verzamelt al lange tijd kunst. In 1997 opende hij in Spanbroek het Scheringa Museum voor Realisme. Het was de bedoeling dat dit museum zou verhuizen nar Opmeer. In 2004 gaf Scheringa daarom enkele architecten opdracht een groot museumpand te ontwerpen. Het nieuwe museum moest de deuren in 2010 openen.Zover kwam het echter niet vanwege de ineenstorting van het imperium van Scheringa.

In 2009 werden de bouwactiviteiten stilgelegd en werd beslag gelegd op de verzameling van ongeveer dertienhonderd kunstwerken. Het gebouw in Opmeer is voor ongeveer tachtig procent afgebouwd.

Gerelateerd:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.869 actieve abonnees)

Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

Ook interessant

Zelfde rubriek

×