Dark
Light

Gelderse villa verwoest door V1-kruisvluchtwapen

Auteur:
1 minuut leestijd

De villa Groot Bergzicht in het Gelderse Ellecom blijkt tijdens de Tweede Wereldoorlog inderdaad te zijn verwoest door een V1-kruisvluchtwapen. Ooggetuigen beweerden dit tijdens de oorlog al maar bewijs werd nooit gevonden.

De gemeente Rheden maakte donderdag echter bekend dat vlakbij de voormalige villa onlangs restanten van een V1-kruisvluchtwapen zijn gevonden. Dit wapen werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers ontwikkeld. De restanten van het wapen werden woensdagmiddag bij graafwerkzaamheden ontdekt. Het zou gaan om een onderdeel van de raketmotor.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de situatie bekeken. De dienst gaat het object binnen een week verwijderen. Volgens de EOD is er geen gevaar.

Op de plek van de tijdens de oorlog vernielde villa wordt binnenkort een school gebouwd. De villa werd op 23 februari 1945 verwoest, naar nu blijkt dus door een haperende V1-raket.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×