Helden en schurken uit de Tweede Wereldoorlog

1 minuut leestijd

Verzetsmuseum Amsterdam
Het NIOD en het Verzetsmuseum Amsterdam hebben een serie bijeenkomsten georganiseerd waarin gesproken zal worden over de “actuele betekenis van helden en schurken uit de Tweede Wereldoorlog”.

De bijeenkomsten zijn georganiseerd in samenwerking met NTR/VPRO en het Historisch Nieuwsblad en worden gehouden in het Verzetsmuseum aan de Plantage Kerklaan in Amsterdam.

Programma:

Donderdag 2 februari

Chris van der Heijden spreekt over zijn veelbesproken nieuwe boek Dat nooit meer. Van der Heijden promoveerde eind oktober op een geschiedenis van De nasleep van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. De kritieken waren niet mals, de promotiecommissie was verdeeld. Gespreksleider Jos Palm (OVT Radio).

Donderdag 8 maart

Biografen over fout: Bas Kromhout vertelt over zijn biografie van Henk Feldmeijer, Ad van Liempt over zijn boek Jodenjacht en David Barnouw over Meinoud Rost van Tonningen.

Donderdag 5 april

Frits Barend interviewt drie oud-verzetsmannen: Wim van Norden van de Parool-groep, de heren Wellenstein en Goudswaard van het studentenverzet. Mogelijkerwijs zal ook Harry Verheij, ‘de laatste Februaristaker’, aanwezig zijn. Wat deden zij in de oorlog, wat waren hun drijfveren en wat kwam er van hun idealen terecht na de oorlog?

Donderdag 3 mei

‘Jacht op fout’ stelt de actuele opsporing en vervolging van mensen als Heinrich Boere en Klaas Carel Faber – beiden voormalige SS-ers – centraal.

De bijeenkomsten beginnen steeds om 15:30 uur. Toegangskaarten kosten 12,50 euro (45 euro voor een passe-partout) en zijn te reserveren via tel. 020-6202535 of [email protected]

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Reageer

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 54.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
0
Reageren?x
×