Historische penningen onder de hamer

Penning uit 1664 die werd geslagen ter gelegenheid van de opening van de trekvaart van Leiden naar Utrecht en Woerden
In een hotel in Hilversum worden volgende week ruim tweehonderd historische penningen geveild. Veiling Schulman heeft dat bekendgemaakt.

Het penningen uit de zestiende tot achttiende eeuw. Het merendeel van de penningen werd geslagen ter nagedachtenis aan grote evenementen in de Nederlandse geschiedenis. Volgens het veilinghuis zijn veel van de penningen in de loop der tijd schaars geworden en worden ze niet vaak ter veiling aangeboden.

Een van de penningen werd ontworpen door A. Smeltzing ter gelegenheid van de opening van de trekvaart van Leiden naar Utrecht en Woerden in 1664.

- advertentie -

Deze penning isvoor het laatst bij Schulman geveild in 1925. Het veilinghuis verwacht dat deze penning volgende week ongeveer 3000 euro op zal brengen.

Naast penningen worden er ook Nederlandse en buitenlandse munten geveild. Bijvoorbeeld een zeldzame Daalder van de Provincie Utrecht uit 1685. Deze munt is getaxeerd op 17.500 euro. Uit de provincie Friesland wordt een 1/2 Rozenobel uit de zeventiende eeuw geveild.

De veiling vindt donderdag 29 maart plaats in hotel Lapershoek hotel in Hilversum.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: