Dark
Light

Historische penningen onder de hamer

1 minuut leestijd

Penning uit 1664 die werd geslagen ter gelegenheid van de opening van de trekvaart van Leiden naar Utrecht en Woerden
In een hotel in Hilversum worden volgende week ruim tweehonderd historische penningen geveild. Veiling Schulman heeft dat bekendgemaakt.

Het penningen uit de zestiende tot achttiende eeuw. Het merendeel van de penningen werd geslagen ter nagedachtenis aan grote evenementen in de Nederlandse geschiedenis. Volgens het veilinghuis zijn veel van de penningen in de loop der tijd schaars geworden en worden ze niet vaak ter veiling aangeboden.

Een van de penningen werd ontworpen door A. Smeltzing ter gelegenheid van de opening van de trekvaart van Leiden naar Utrecht en Woerden in 1664.

Deze penning isvoor het laatst bij Schulman geveild in 1925. Het veilinghuis verwacht dat deze penning volgende week ongeveer 3000 euro op zal brengen.

Naast penningen worden er ook Nederlandse en buitenlandse munten geveild. Bijvoorbeeld een zeldzame Daalder van de Provincie Utrecht uit 1685. Deze munt is getaxeerd op 17.500 euro. Uit de provincie Friesland wordt een 1/2 Rozenobel uit de zeventiende eeuw geveild.

De veiling vindt donderdag 29 maart plaats in hotel Lapershoek hotel in Hilversum.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×