Dark
Light

Minisymposium ‘Orde & Wanorde’

Auteur:
1 minuut leestijd
Minisymposium ‘Orde & Wanorde’
Minisymposium ‘Orde & Wanorde’

Samen met het Nationaal Archief heeft Tijdschrift Holland voor 10 april een minisymposium georganiseerd onder de titel ‘Orde & Wanorde’.

In april verschijnt het themanummer ‘Orde en Wanorde’ van Tijdschrift Holland. Het blad vroeg Beatrice de Graaf, Guus Meershoek en Marco Mostert dit thema te benaderen vanuit hun specialisme.

“Dit leverde nieuwe inzichten op ten aanzien van de ontwikkeling van persoonsregistratie gedurende de negentiende eeuw, de confrontatie tussen politie en activisten in de roerige jaren 1980-1985 en de strijd tussen de Hollanders en de West-Friezen aan het einde van de dertiende eeuw. Ondanks de aanzienlijke verschillen, delen deze drie episoden een belangrijk gemeenschappelijk aspect, namelijk het botsen van twee culturen.”

Het tijdschrift besloot een minisymposium aan de uitgave te koppelen, waarin Beatrice de Graaf, Guus Meershoek en Marco Mostert hun bijdragen zullen toelichten in een korte lezing. Ook Ernst Hirsch Ballin zal spreken op het symposium. Hij schreef voor het themanummer een column, waarin hij uiteen zet hoe in een rechtstaat het proces van democratische, aan grondrechten gebonden besluitvorming een waarborg vormt tegen onrecht en wanorde.

Aanmelden

De toegang is gratis. In verband met de capaciteit van de zaal is aanmelden wel noodzakelijk. Dit kan door een mail te sturen naar: [email protected].

Het minisymposium vindt plaats op vrijdagmiddag 10 april 2015, van 16.00 tot 19.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) in de Mullerzaal van het Nationaal Archief in Den Haag. Zie voor meer informatie www.tijdschriftholland.nl.

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×