Dark
Light

Nancy Jouwe nieuw lid van de Raad voor Cultuur

Auteur:
1 minuut leestijd

Nancy Jouwe wordt benoemd als lid van de Raad voor Cultuur. De ministerraad heeft daarmee vrijdag ingestemd, op voorstel van staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media. De benoeming gaat in op 15 februari aanstaande en geldt voor een periode van vier jaar.

Raad voor Cultuur
Raad voor Cultuur
Jouwe studeerde Algemene Letteren aan de Universiteiten van Utrecht en York en is gespecialiseerd in Vrouwenstudies en Cultuurgeschiedenis. Ze vervulde bestuursfuncties bij verschillende culturele en maatschappelijke organisaties. Ook doceerde zij aan de Universiteit Utrecht, aan de Hogeschool Amsterdam, de Willem de Kooning Academie en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar zij sinds 2022 een fellowship heeft naar aanleiding van het onderzoek naar het slavernijverleden van de stad Utrecht.

Binnen de culturele sector is Jouwe verder actief als curator, onderzoeker, adviseur en programmamaker, onder meer voor het Rijksmuseum, het Nationaal Museum voor Wereldculturen en het Centraal Museum Utrecht. In 2021 was zij lid van de gezamenlijke adviescommissie Nationaal Museum Slavernijverleden van de Amsterdamse Kunstraad en de Raad voor Cultuur.

De Raad voor Cultuur is het onafhankelijke adviesorgaan van de regering en het parlement op het terrein van kunst, cultuur en media. De Raad bestaat verder uit de leden Kristel Baele (voorzitter), Stef Avezaat, Deirdre Carasso, Erwin van Lambaart, John Olivieira-Siere, Edo Righini en Ellen Schindler.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.365 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×