Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Nederlandse onderzoeker krijgt onderscheiding van Poetin

1 minuut leestijd
Foto: www.russisch-ereveld.nl
Foto: www.russisch-ereveld.nl

De Nederlandse onderzoeker Remco Reiding heeft een persoonlijke bedankbrief en onderscheiding gekregen van Vladimir Poetin. De Russische president bedankt hem in de brief voor zijn werk om Russische nabestaanden op te sporen van Sovjetsoldaten die begraven liggen op het ereveld in Leusden.

Op het Russisch Ereveld, naast de Amersfoortse begraafplaats Rusthof, liggen 865 Sovjetrussische oorlogsslachtoffers begraven. Na de Tweede Wereldoorlog zijn hun verwanten hierover niet geïnformeerd. De Nederlandse onderzoeker Remco Reiding probeert met zijn Stichting Russisch Ereveld deze familieleden van de oorlogsslachtoffers op te sporen.

De Russische ambassadeur in Nederland, Roman Kolodkin, overhandigde de brief van Poetin aan Reiding tijdens de jaarlijkse herdenking in Leusden van de overwinning van het Rode Leger op nazi-Duitsland. Reiding heeft in totaal de nabestaanden van 198 militairen gevonden. Hij helpt hen ook als ze een bezoek aan het graf in Nederland willen brengen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.314 actieve abonnees

"Geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken voor een breed publiek."

Meer informatie over ons project

Volg ons: