//

Nederlandse onderzoeker krijgt onderscheiding van Poetin

Foto: www.russisch-ereveld.nl
Foto: www.russisch-ereveld.nl

De Nederlandse onderzoeker Remco Reiding heeft een persoonlijke bedankbrief en onderscheiding gekregen van Vladimir Poetin. De Russische president bedankt hem in de brief voor zijn werk om Russische nabestaanden op te sporen van Sovjetsoldaten die begraven liggen op het ereveld in Leusden.

Op het Russisch Ereveld, naast de Amersfoortse begraafplaats Rusthof, liggen 865 Sovjetrussische oorlogsslachtoffers begraven. Na de Tweede Wereldoorlog zijn hun verwanten hierover niet geïnformeerd. De Nederlandse onderzoeker Remco Reiding probeert met zijn Stichting Russisch Ereveld deze familieleden van de oorlogsslachtoffers op te sporen.

De Russische ambassadeur in Nederland, Roman Kolodkin, overhandigde de brief van Poetin aan Reiding tijdens de jaarlijkse herdenking in Leusden van de overwinning van het Rode Leger op nazi-Duitsland. Reiding heeft in totaal de nabestaanden van 198 militairen gevonden. Hij helpt hen ook als ze een bezoek aan het graf in Nederland willen brengen.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: