Nieuwe naam voor Gemeentearchief Rotterdam

Openbaarheidsdag 2012Het Gemeentearchief Rotterdam heeft een nieuwe naam. Met ingang van deze maand gaat de archiefdienst door het leven als Stadsarchief Rotterdam.

De nieuwe naam moet onderstrepen “dat de rijke collectie van Rotterdam toegankelijk is voor iedereen die iets wil weten over de stad”. De naamswijziging wordt de komende tijd geleidelijk doorgevoerd. De website is al bereikbaar via het adres www.stadsarchief.rotterdam.nl.Stadsarchivaris Jantje Steenhuis:

- advertentie -

Al sinds 1857 bewaart het Stadsarchief historische informatie over Rotterdam en omgeving, niet alleen de overheidsarchieven maar ook particuliere archieven zoals die van Sparta, Van Nelle en de Holland America Lijn zijn bij ons te vinden. De collectie omvat: akten, kaarten, tekeningen, foto’s, affiches, boeken, films, geluidsopnames en nog veel meer. Het archief is een openbare plek en is voor iedereen toegankelijk, bij de oude naam had niet iedereen die associatie.

Stadsarchief Rotterdam beheer ook de archieven van Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk) en Ridderkerk.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: