Dark
Light

Nieuwe naam voor Gemeentearchief Rotterdam

Auteur:
1 minuut leestijd

Het Gemeentearchief Rotterdam heeft een nieuwe naam. Met ingang van deze maand gaat de archiefdienst door het leven als Stadsarchief Rotterdam.

De nieuwe naam moet onderstrepen “dat de rijke collectie van Rotterdam toegankelijk is voor iedereen die iets wil weten over de stad”. De naamswijziging wordt de komende tijd geleidelijk doorgevoerd. De website is al bereikbaar via het adres www.stadsarchief.rotterdam.nl. Stadsarchivaris Jantje Steenhuis:

“Al sinds 1857 bewaart het Stadsarchief historische informatie over Rotterdam en omgeving, niet alleen de overheidsarchieven maar ook particuliere archieven zoals die van Sparta, Van Nelle en de Holland America Lijn zijn bij ons te vinden. De collectie omvat: akten, kaarten, tekeningen, foto’s, affiches, boeken, films, geluidsopnames en nog veel meer. Het archief is een openbare plek en is voor iedereen toegankelijk, bij de oude naam had niet iedereen die associatie.”

Stadsarchief Rotterdam beheer ook de archieven van Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk) en Ridderkerk.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×