Week van de koloniale geschiedenis

Nieuwe zakelijk directeur voor Rijksmuseum

Erik van Ginkel – Foto: Myra May
Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft in Erik van Ginkel een nieuwe zakelijk directeur. Het museum heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Van Ginkel begint op 1 september aan zijn nieuwe baan. Eerder was hij zakelijk leider en plaatsvervangend directeur van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Verder was hij al eens plaatsvervangend directeur bij het Prins Bernhard Cultuurfonds en bureausecretaris bij de Mondriaan Stichting.De nieuwe driehoofdige directie van het Rijksmuseum bestaat vanaf september uit Wim Pijbes (hoofddirecteur), Taco Dibbits (directeur Collecties) en Erik van Ginkel (zakelijk directeur).

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: