Rijksmuseum heeft eigen kookboek

Het Rijksmuseum Kookboek bevat 900 afbeeldingen uit de collectie van het museum en is een initiatief van vertrekkend museumdirecteur Wim Pijbes.

Rijksmuseum toont werk ‘Nederlandse Michelangelo’

Het gaat om het werk 'De Bacchant' dat beschouwd wordt als een van de beste werken van Adriaen de Vries, ook wel de 'Nederlandse Michelangelo' en de 'keizerlijk beeldhouwer' genoemd. Tot voor kort ontbrak werk van deze kunstenaar in de Nederlandse collecties.

Filmprijs voor Het Nieuwe Rijksmuseum

Voor de documentaire-serie 'Het Nieuwe Rijksmuseum' filmde Oeke Hoogendijk tien jaar lang achter de gesloten deuren van het Rijksmuseum, dat in die tijd grondig werd verbouwd.

Renovatie Philipsvleugel voltooid

In het nieuwe tuingedeelte rond de Philipsvleugel is een achttiende-eeuws tuinhuisje te vinden met daarvóór een centraal gelegen zwart-witte tegelvloer waar met grote schaakstukken door bezoekers kan worden gespeeld.

Positieve jaarcijfers voor Rijksmuseum

Zondag was het exact een jaar geleden dat het Rijksmuseum in Amsterdam de deuren na een jarenlange verbouwing weer opende voor het publiek. Het museum maakt na een jaar de balans op en komt met positieve cijfers. In het openingsjaar trok het museum in totaal 2.780.903 bezoekers. Het museum is

Wim Pijbes kan me nog meer vertellen

Vanwege alle jubelberichten over het Rijksmuseum durf ik het haast niet te zeggen. Vorig jaar bracht ik een bezoek aan het vernieuwde Rijks en ik kwam er niet opgewekt vandaan. Het museum stelde me teleur. Ik was verbaasd dat een museum met zoveel prachtige historische objecten zo weinig historische verhalen

Wim Pijbes wil Rijksmuseum uitbreiden

In een interview met het AD zinspeelt Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum, op een uitbreiding van ‘zijn museum’. In een nieuwe vleugel zouden twintigste-eeuwse objecten tentoongesteld moeten worden. Het museum opende de deuren april vorig jaar na een jarenlange verbouwing. Sinds die tijd breekt het museum record na record.

Herdenkingsboek vernieuwd Rijksmuseum

De heropening van het Rijksmuseum op 13 april 2013 trok veel media-aandacht. De doelstelling van het museum, dat dateert uit 1885 en ontworpen is door architect P.J.H. Cuypers (1827-1921), was vrij ambitieus: het gebouw zou compleet vernieuwd worden, in plaats van alleen verbouwd of gerestaureerd. Ter gelegenheid van deze missie,

Directeur Rijksmuseum is ‘Nederlander van het jaar’

Wim Pijbes, de algemeen directeur van het Rijksmuseum, is door weekblad Elsevier uitgeroepen tot Nederlander van het jaar. Volgens het blad wees de museumdirecteur in 2013 “op inspirerende wijze een weg uit de crisis”. “Pijbes hield in 2013 voortdurend alle ogen op zich gericht,” zegt Elsevier-hoofdredacteur Arendo Joustra. “Eerst in

Rijksmuseum en Keukenhof planten 17de-eeuwse tulpenbollen

In de tuinen van het Rijksmuseum in Amsterdam worden volgende week zeventiende-eeuwse tulpenbollen geplant. Het gaat uiteraard niet om bollen van honderden jaren oud maar om authentieke tulpenrassen die bewaard zijn gebleven. Rijksmuseum-directeur Wim Pijbes en Bart Siemerink, directeur van de Keukenhof, planten de tulpen aankomende dinsdag in de Rijksmuseumtuinen.

Koningin opent Rijksmuseum met gouden sleutel

Het vernieuwde Rijksmuseum is zaterdag door koningin Beatrix geopend. Onder toeziend oog van museumdirecteur Wim Pijbes draaide ze een grote gouden sleutel om. Uit de gevel van het museum kwam vervolgens een grote hoeveelheid rook, in de kleuren rood, wit, blauw én oranje.