Week van de koloniale geschiedenis

Oeroeg gaat het theater in

Detail van de omslag van Oeroeg
De theaterrechten van de roman Oeroeg van Hella S. Haasse zijn gekocht door MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Oeroeg is de debuutroman uit 1948 van Hella Haasse (1918-2011). Het verhaal gaat over de vriendschap tussen een Indonesische jongen en de zoon van een Nederlandse administrateur op een theeonderneming in het Nederlands-Indië van voor de Tweede Wereldoorlog. De twee jongens groeien geleidelijk uit elkaar.Het boek was het boekenweekgeschenk van 1948. Oeroeg is inmiddels in elf talen vertaald en wordt nog altijd veel gelezen.

- advertentie -

De theatervoorstelling zal op zijn vroegst in het seizoen 2013/14 te zien zijn. Uitgeverij Querido, uitgever van het werk van Hella S. Haasse, is blij dat het boek voor het toneel bewerkt wordt. Volgens de uitgever is Oeroeg een klassieker en een “tijdloos boek”.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: