Dark
Light

Oeroeg gaat het theater in

1 minuut leestijd

Detail van de omslag van Oeroeg
De theaterrechten van de roman Oeroeg van Hella S. Haasse zijn gekocht door MATZER Theaterproducties en Bos Theaterproducties.

Oeroeg is de debuutroman uit 1948 van Hella Haasse (1918-2011). Het verhaal gaat over de vriendschap tussen een Indonesische jongen en de zoon van een Nederlandse administrateur op een theeonderneming in het Nederlands-Indië van voor de Tweede Wereldoorlog. De twee jongens groeien geleidelijk uit elkaar.Het boek was het boekenweekgeschenk van 1948. Oeroeg is inmiddels in elf talen vertaald en wordt nog altijd veel gelezen.

De theatervoorstelling zal op zijn vroegst in het seizoen 2013/14 te zien zijn. Uitgeverij Querido, uitgever van het werk van Hella S. Haasse, is blij dat het boek voor het toneel bewerkt wordt. Volgens de uitgever is Oeroeg een klassieker en een “tijdloos boek”.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie