Onderduikplek uit WOII gevonden in Leeuwarden

Leeuwarden
In Leeuwarden is na zeventig jaar een onderduikplek uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Dat meldt het ANP donderdag.

De vondst werd gedaan in een woning in het centrum van Leeuwarden. Tijdens de oorlog was er een lijstenmakerij in gevestigd en eerder dit jaar overleed de eigenaar van het pand. Bij het leeghalen van de woning stuitten zijn weduwe en kinderen op een bergplaats.

Ze vonden de bergplaats toen ze in de werkruimte achter de winkel enkele oude latten en glasplaten weghaalden. Er kwam een kleine ruimte te voorschijn met daarin een bedstee, oude jas, linnengoed en wat oude kranten. Volgens de weduwe, Coby van der Haring, heeft haar man nooit iets van de verborgen ruimte geweten. Hij had eerder echter wel eens gezegd dat zijn ouders tijdens de oorlog voor onderduikers zorgden.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: