Dark
Light

Paleis Het Loo krijgt plek in Madurodam

1 minuut leestijd

Aanleg van Paleis Het Loo in Madurodam
Paleis Het Loo krijgt een plek in het vernieuwde Madurodam. Medewerkers van het miniatuurpark in Den Haag zijn al enige tijd bezig om het Apeldoornse paleis op te bouwen.

Niet alleen het paleis zelf maar ook de omliggende paleistuinen zijn straks in Madurodam te zien. Paleis en tuinen worden opgebouwd op een oppervlakte van bijna tweehonderd vierkante meter. Als buren krijgt het paleis Huis ten Bosch en het Vredespaleis.De Rijksgebouwendienst leverde voor paleis en tuinen nauwkeurige tekeningen aan die vervolgens gedetailleerd op schaal werden nagebouwd.

Het vernieuwde Madurodam opent op 7 april aanstaande zijn deuren weer voor het publiek.

George Maduro

Miniatuurstad Madurodam is vernoemd naar de Antilliaans-Joodse verzetsheld George Maduro (1916-1945). Deze Maduro onderscheidde zich in de meidagen van 1940 als verzetsstrijder en wist te voorkomen dat de Duitsers villa Leeuwenberg in Rijswijk in konden nemen. Na de capitulatie sloot Maduro zich aan bij het verzet. Hij overleed in 1945 in concentratiekamp Dachau.

In 1946 kreeg hij postuum de Ridder 4e klasse der Militaire Willems-Orde toegekend. Maduro’s ouders stelden na de oorlog het startkapitaal beschikbaar voor een miniatuurstadje in Den Haag. Het kleine stadje moest een herdenkingsmonument voor hun zoon worden.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×